Descinderi în trei spitale din județul Galați, pe urmele mafiei certificatelor medicale. Trei suspecți, sub control judiciar

Percheziții, pe 15 iunie, la Galați, într-un dosar de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Trei persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru că au obținut concedii medicale pe nedrept. Descinderile au vizat mai multe spitale și cabinete medicale.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați au efectuat 10 percheziții domiciliare, 9 în municipiul Galați și una în comuna Independența, în vederea administrării probatoriului într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Au fost puse în executare trei mandate de aducere. În urma perchezițiilor efectuate la trei spitale, cabinete medicale și domicilii ale unor persoane, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente și înscrisuri care au legătură cu cauza”, precizează IPJ Galați.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada septembrie 2020 – septembrie 2021, trei bărbați ar fi solicitat și obținut certificate de concediu medical, cu privire la care există indicii de fals, certificate a căror decontare a fost solicitată și realizată, prejudiciul estimat fiind în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

În baza probelor administrate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus, față de cele trei persoane măsura preventivă a controlului judiciar.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr