Exproprierile de terenuri pentru Centura Galațiului, aprobate la a opta încercare. Ce se ascunde în spatele „predării” liberalilor

S-a produs miracolul! După șapte încercări eşuate, cele două proiecte care vizează exproprierile pentru Drumul de Centură al municipiului Galaţi au fost aprobate astăzi, miercuri, 29 iunie 2022, de Consiliul Judeţean Galaţi, întrunit în şedinţă ordinară.

Este vorba despre însuşirea Rapoartelor de evaluare ANEVAR pentru justa despăgubire a proprietarilor aflaţi pe coridorului de expropriere al obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Varianta ocolitoare a municipiului Galaţi” şi de aprobarea deciziei de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor situate pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judeţean „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi”.

„Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi, au fost aprobate hotărârile de expropriere pentru cauză de utilitate publică în cadrul investiţiei de modernizare şi extindere a Drumului de Centură. Este vorba despre terenul necesar pentru lărgirea la patru benzi a drumului, pe sectoarele dintre Viaduct şi zona blocurilor ANL, precum şi între Talcioc şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc. Conform evaluărilor realizate de către specialişti, trebuie expropriaţi 8.155 de mp, din care 6.349 mp reprezintă teren fără construcţii. Este un pas foarte important pe care îl facem în cadrul acestei investiţii şi de care aveam mare nevoie pentru a putea lărgi Drumul de Centură la patru benzi pe aproximativ 3 kilometri. Evaluările au fost făcute de către un expert ANEVAR şi contraexpertizate de un verificator ANEVAR, iar cei care vor fi afectaţi de aceste exproprieri au fost deja notificaţi. Avem 46 de proprietăţi unde vom face aceste exproprieri, iar în 39 de cazuri este vorba despre persoane fizice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

După obţinerea tuturor documentelor necesare, a intabulării coridorului de expropriere şi a autorizaţiilor de desfiinţare, vor fi demarate la propriu procedurile de expropriere. Suma totală pentru exproprieri, inclusiv valoarea prejudiciului economic pentru firmele care vor fi afectate de aceste proceduri, este de 7.907.152 de lei.

Deocamdată nimeni n-a suflat nicio vorbă despre motivul pentru care consilierii județeni liberali s-au răzgândit, mai ales că au declarat răspicat că vor bloca la infinit acest proiect în semn de protest la lipsa de transparență a președintelui CJ.

Costel Fotea s-a limitat să anunțe succesul, în vreme ce din tabăra liberală se aude o liniște asurzitoare, cum ar zice poetul. Totuși, sursele noastre din interiorul celor două formațiuni politice aliate și beligerante – ca să vezi paradox, nu? – ne-a dezvăluit că șantajul politic (că asta a fost în esență) s-a „reglat” din sinecuri. Adică liberalii vor primi niște posturi publice plătite gras pentru oamenii lor, iar toată lumea e fericită. Evident, prin „toată lumea” înțelegem clasa politică, nu poporul, căci poporul e bun doar să plătească impozite și taxe, ca să aibă ce toca aleșii în timp ce mimează democrația.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr