Sală de spectacole nouă, de 1,2 milioane de euro, la Centrul Cultural Dunărea de Jos

La sediul Consiliului Județean Galați, a avut loc lansarea oficială a proiectului „Trecutul are un nou viitor – Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galaţi, România şi Hînceşti, Republica Moldova”. Valoarea acestui proiect cu fonduri europene este de 1.499.869 de euro, finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Galați va primi 1.009.438 de euro, la care se adaugă cheltuieli neeligibile de 182.752 de euro, pentru a construi o sală nouă de spectacole la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”.

„Este un nou proiect cu fonduri europene pe care îl implementăm alături de parteneri din Republica Moldova, după Parcul de Aventură și secția de Pediatrie de la Spitalul Târgu Bujor. În cadrul acestei noi colaborări România-Republica Moldova, noi vom construi o modernă și mult așteptată sală de spectacole la Centrul Cultural , iar autoritățile din raionul Hîncești vor reabilita și dota cu echipamente moderne Moara cu Aburi din comuna Mereșeni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Noua sală de spectacole, pentru care avem deja și constructorul desemnat, astfel încât să putem începe în cel mai scurt timp lucrările, va avea 154 de locuri. Aici vor putea fi organizate spectacolele celor peste 700 de copii ai Școlii de Arte (actorie, artă foto, canto muzică populară, canto muzică usoară, chitară/vioară, saxofon, pictură, grafică, dans clasic, pian, percutie, acordeon/orgă), din cadrul centrului. Noua clădire va avea etaj și mansardă, astfel că în noile spații create vor fi amenajate inclusiv săli de curs, cabine pentru artiștii centrului, un studio de înregistrări și săli de expunere”, a adăugat Costel Fotea.

La lansarea proiectului au participat și reprezentanți ai Consiliului Raional Hîncești și ai Primăriei Comunei Mereșeni.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr