Un nou proiect de modernizare urbană la Galați, în valoare de 20 milioane de euro. Ce străzi și clădiri sunt vizate

Primăria municipiului Galați informează că s-a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Depoului de tramvaie nr. 1, a Bulevardului Siderurgiștilor (tronson 2) și a străzii Ștefan cel Mare.

Astfel, pentru elaborarea documentației tehnico-economice, ce include și obținerea autorizațiilor, oferta declarată câștigătoare, în urma licitației publice, este de 2.796.000,00 lei fără TVA, fiind depusă de Asocierea Add Global Design SRL – Urban Proiect SRL. Contractul de proiectare are o durată de 8 luni, după ce Primăria municipiului Galați a obținut fonduri europene în acest scop.

Prin proiect se urmărește în principal modernizarea unor clădiri de la Depoul nr. 1 și a căii de rulare a tramvaielor, modernizarea Bulevardului Siderurgiștilor (între Piața Energiei și intrarea pe viaduct), precum și modernizarea străzii Ștefan cel Mare, reabilitarea rețelelor, realizarea de piste pentru bicicliști etc.

În continuare Primăria municipiului Galați va depune proiectul pentru finanțarea lucrărilor propriu-zise, tot cu fonduri europene, în cadrul exercițiului financiar următor. Investiția finală este estimată la 20 de milioane de euro.

Fără să vrem să fim răutăcioși, nu putem să nu constatăm, totuși, că municipalitatea nu deține banii necesari pentru investiție. Ba chiar nu are nici măcar vreo promisiune că-i va obține vreodată. Măcar e bine că există clauză contractuală suspensivă (uite că am învățat și noi niște expresii noi, da!) iar Asocierea Add Global Design SRL – Urban Proiect SRL va înhăța cei 2,8 milioane de lei (adică vreo 32 de miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA; o căruță de bani!) numai dacă se obține finanțarea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr