Clădiri noi la Spitalul Județean Galați. Investiție de 23 de milioane de euro, dar care nu elimină nici șpaga, nici nesimțirea personalului

Consiliul Județean Galați a anunțat că ambulatoriul de specialitate (policlinica) și Medicina Legală (morga) vor avea sedii noi până la sfârșitul acestui an.

Jumătatea plină a paharului

„Este vorba despre două clădiri noi, în care vor fi amenajate zeci de cabinete și spații medicale.
Continuăm astfel, pentru prima oară în ultimele decenii, să construim clădiri medicale noi, pe care le și dotăm cu echipamentele necesare, pentru ca pacienții să aibă condiții mai bune de diagnostic și tratament”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență se extinde cu peste 1.500 de mp, într-o clădire cu trei etaje construită de la zero cu bani europeni. Se lucrează deja la finisaje și amenajările interioare, echipamentele medicale (peste 2,1 milioane de lei) fiind deja achiziționate. În curând, vor fi finalizate și procedurile pentru achiziționarea mobilierului.

Clădire nouă va avea și Secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală. Se lucrează deja la partea de automatizări și amenajări interioare, iar în scurt timp vor fi finalizate și procedurile pentru achiziționarea echipamentelor necesare. Valoarea celor două investiții este de peste 23 de milioane de lei.

Vestea este cât se poate de binevenită, mai ales că problemele legate de spațiu de la cele două compartimente medicale sunt în prezente destul de mari, ca să nu spunem grave.

Jumătatea goală a paharului

Să știți, totuși, că lucrurile nu-s chiar așa de roz precum lasă de înțeles șeful CJ Galați. Îi înțelege entuziasmul legat de investiție, dar poate că ar trebui să se ocupe și de oameni, nu doar de clădiri și de aparate.

Întrebarea fundamentală a momentului este, însă, dacă șefii de la CJ vor reuși să impună – printr-o minune, nu vedem altfel cum – și o schimbare a atitudinii personalului de la morgă și de la policlinică (unde șpaga, aroganța, disprețul față de pacient, superficialitatea și nepăsarea sunt lucruri de căpătâi!), atunci am avea toate motivele să aplaudăm. Și noi, și gălățenii disperați de nesimțirea fără margini a personalului de acolo.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr