Cum își pregătește viitorul combinatul siderurgic LIBERTY Galați. Școala de vară a depășit la un deceniu de existență

LIBERTY Galați a lansat cel de-al unsprezecelea stagiu al Școlii de Vară cu 37 de noi studenți care vor lucra pe platforma siderurgică. Timp de zece săptămâni, studenții vor fi implicați alături de mentori cu experiență vastă în cadrul companiei LIBERTY Galați.

Scopul programului Școala de Vară este ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei inovatoare pe măsură ce industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon. Școala de Vară face parte din programul de internship desfășurat sub umbrela Academiei GREENSTEEL LIBERTY Galați care își propune să atragă tineri specialiști în companie și în industrie și să întărească legătura cu mediul educațional.

Ajay Aggarwal, Președinte LIBERTY Steel Group Europe și Chairman of the Board LIBERTY Galați, s-a adresat studenților participanți în proiect:

„Vă felicit și bun venit în acest program prestigios. Cu o istorie de peste 55 de ani în domeniul siderurgic, Liberty Galați își propune să revoluționeze industria siderurgică și să o transforme într-un viitor fără emisii de carbon până în 2030. Noile tehnologii pe care intenționăm să le implementăm sunt unice în Europa și în lume, iar planurile GREENSTEEL vor face istorie la Galați – vă invităm să fiți parte din acest viitor. Echipa noastră joacă un rol cheie în această călătorie și perfecționarea forței de muncă existente reprezintă o prioritate pentru noi, dar avem nevoie și de sprijinul tinerei generații care poate contribui cu idei și soluții inovatoare. Vă așteptăm la LIBERTY Galați și invităm cât mai mulți tineri să se bucure de această experiență pe parcursul verii, să învețe, să se dezvolte, să se distreze și, la finalul stagiului, să se alăture companiei. Aș vrea să le mulțumesc mentorilor LIBERTY care se implică în program pentru a transmite expertiza lor noii generații”.

De la lansarea programului, 440 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 dintre ei s-au alăturat în timp companiei care oferă o experiență reală de business și de viață. În total, aproape 1.000 de studenți au participat la sesiunile tematice organizate în cadrul companiei, 500 dintre ei au efectuat stagiul de practică alături de specialiștii în siderurgie, iar aproximativ 70 de studenți au beneficiat de bursele acordate de LIBERTY Galați.

La începutul acestei săptămâni, LIBERTY Galați a lansat procedura de licitație pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare electrice hibride, cu scopul de a-și transforma operațiunilor către producția GREENSTEEL cu amprentă neutră de carbon până în 2030. Programul de transformare va fi sprijinit de Academia GREENSTEEL, care își propune să perfecționeze echipa actuală a companiei și să atragă tineri în industrie, precum și de Fundația GFG, care derulează o serie de programe cu mediul educațional cu profil tehnic din România, în scopul educării tinerii generații și dezvoltării comunităților locale.

De asemenea, în acest an, Fundația GFG și LIBERTY Galați au lansat în premieră o clasă în sistem de învățământ dual în cadrul Liceului Tehnologic „Paul Dimo”, care le oferă tinerilor oportunități de învățare și dezvoltare. Astfel, 20 de elevi din clasa a IX-a se vor specializa în domeniul electric și vor beneficia de burse oferite de Fundația GFG și de sistemul educațional dual care îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice susținute de mentorii din LIBERTY Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr