Coșmarul opririlor de apă din Mazepa 2 s-a încheiat. Apă-Canal a avut nevoie de doi ani ca să schimbe o țeavă

Apă-Canal Galați anunță că a finalizat reabilitarea rețelei de apă pe străzile Alexandru Cernat și Armata Poporului. Asta după ce, vreme de doi ani, locuitorii zonei au trăit un veritabil coșmar, cu opriri dese și lungi ale apei, care apoi era furnizată la consistența și culoarea cafelei. Despre gust nu știm ce să zicem, că încă n-am întâlnit pe nimeni care să fi avut curajul să guste „licoarea”. Însă tot ca potabilă a fost facturată, asta e sigur.

„Odată cu oprirea apei din data de 14 iulie 2022 s-au finalizat lucrările de înlocuire conducte din cadrul proiectului de investiții al APA CANAL SA Galați „Reabilitare rețea apă potabilă Dn 350 + Dn 300 + Dn 200 + Dn 100 str. Alexandru Cernat-Armata Poporului”, proiect realizat din surse proprii și executat de Dreams Riviera SRL. Reamintim că vechea rețea de distribuție apă potabilă existentă pe str. A. Cernat (tronson: strada Brăilei – strada Armata Poporului) și pe strada Armata Poporului, care a fost reabilitată în cadrul proiectului derulat în 2021-2022, avea un grad avansat de uzură, durata de utilizare depășită și costuri de operare în creștere accentuată, fiind pusă în funcțiune în anii 1983-1986”, s-a lăudat Apă -Canal cu performanța.

Ar fi de spus câteva vorbe și despre Dreams Riviera SRL Galați, o firmă de apartament (singurul ei punct de lucru este un apartament de bloc de pe strada Domnească) cu doar 7 angajați, dar care de câțiva ani tot obține contracte publice – ba cu primăria, ba cu Apă-Canal – deși de fiecare dată sunt probleme cu respectarea termenelor de execuție. Firma este „conectată” și cu grupurile Tancrad și Vega-Citadina, de unde tragem concluzia că este a cuiva din zona politică. N-am aflat a cui, dar știm că, la suprafață, este a nevestei unui domn care fost coleg de serviciu, acum câteva decenii, cu Gelu Stan, managerul Apă Canal. Este de aprofundat.

În fine, revenind la proiect, reabilitarea rețelei de distribuție din zonă, în lungime totală de aproximativ 2 (doi) kilometri, s-a făcut prin înlocuirea conductelor vechi cu țeavă de polietilenă de înaltă densitate, cu îmbinare prin electrofuziune, precum și înlocuirea tuturor branșamentelor și armăturilor aferente. Pe traseul conductei sunt amplasate 35 de cămine de vane/de observație, care au fost reabilitate, a fost realizat un cămin de vane nou pentru racordarea conductei Dn100mm din strada Râpei. De asemenea, s-au reabilitat branșamentele existente și s-au montat hidranți subterani.

„Pentru realizarea tuturor acestor lucrări au fost necesare câteva opriri în furnizarea apei în zonă, ceea ce a creat un oarecare disconfort clienților noștri, cărora le mulțumim pentru răbdare, bunăvoință și pentru că au înțeles faptul că această investiție va avea drept rezultat îmbunătățirea calității serviciilor de alimentare cu apă potabilă în zonă”, a recunoscut, cam cu jumătate de gură, societatea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr