Revoluția parcărilor la Galați: cinci parcări subterane și patru etajate au primit avizul Consiliului Local. Unde se construiesc

Primăria municipiului Galaţi a anunțat că va demara investiţii consistente în cinci parcări subterane ce vor fi construite sub o serie de actuale parcuri. Practic, parcurile vor fi temporar desființate, se va săpa o imensă groapă, se va construi parcarea, apoi parcurile vor fi reamenajate ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cele cinci noi parcări subterane se vor construi în locuri cheie ale orașului, unde se știe că sunt probleme foarte mari cu găsirea unui loc unde să-ți lași mașina.

Unul dintre acestea este zona Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”, în vecinătatea căruia se mai află și stadionul Oțelul, dar și un hotel, un liceu și numeroase restaurante. În plus, în jur este o zonă rezidențială densă. În esență, totul se face sub spațiul verde din vecinătatea spitalului, aferent bulevardului Siderugiștilor și străzii Gheorghe Asachi.

O altă parcare subterană va fi la Sala Sporturilor (limitrof cu bulevardul Brăilei colţ cu strada Stadionului), o alta la Casa de Cultură a Sindicatelor (loc unde există una dintre cele mai grave crize de locuri de parcare din oraș, dată fiind că în vecinătate este Tribunalul, un hotel, casa de cultură, două licee, bănci și o mulțime de restaurante), Ţiglina I (parcul dintre strada Saturn şi strada Regiment 11 Siret) şi strada Eroilor nr. 1 colţ cu str. Domnească (clădirea unde în prezent este sediul PSD, care va fi demolată).

Cele patru parcări supraterane se vor construi în interiorul cartierelor şi vor fi amplasate în Micro 21 – str. Victor Vâlcovici (zona blocurilor L6, D7, D8), Micro 20 – str. Furnaliştilor, ( zona blocurilor G4 – G5 – J5 şi a Şcolii nr. 43): strada Feroviarilor colț cu 9 Mai – zona blocurilor ANL C4, C8, C9 şi Micro 39C – strada Milcov în zona Talciocului.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr