Aparat nou și performant de radiologie la Spitalul Județean de Urgență din Galați

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf.Apostol Andrei” Galați a fost adus un echipament ultraperformant de radiologie, în cadrul programului Consiliului Județean de dotare a spitalelor cu aparatură medicală. Valoarea investiției este de 2,3 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„Continuăm să aducem aparatură medicală nouă pentru spitalele din Galați, astfel încât să îmbunătățim condițiile de diagnostic și tratament.

Ultimul aparat medical, care a ajuns astăzi la Spitalul Județean, este un modern echipament radiologic cu grafie și scopie, dotat cu tehnologie de ultimă generație, care permite realizarea de radiografii cu un grad ridicat de complexitate și elimină necesitatea unor expuneri suplimentare. A fost nevoie de folosirea unei macarale pentru a descărca cele 21 de cutii ale aparatului medical.

În curând, vor fi finalizate și lucrările de amenajare a spațiului unde va funcționa acest dispozitiv medical, astfel încât specialiștii de la București să înceapă cât mai repede montarea echipamentului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

După ce aparatul medical va fi montat, vor demara procedurile de calibrare, testare și avizare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr