De ce s-au luat la bătaie, la serviciu, doi comisari de la Garda de Mediu Galați. Ambii au ajuns la spital cu Ambulanța

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, gălățeanul Aurelian Păduraru, a dispus o anchetă la Garda de Mediu Galaţi, după o altercaţie verbală şi fizică între doi comisari de mediu. S-a solicitat Ambulanţa, iar cei doi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri.

Scandalul între comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Sorin Dănăilă, şi comisarul Daniel Tudorache a izbucnit vineri, 29 iulie, chiar în sediul Gărzii de Mediu Galaţi. Totul ar fi pornit de la mai multe neînţelegeri de ordin profesional, însă este de norietate faptul că, de fapt, cei doi se „împung” din motive politice și pentru că fiecare dintre ei ar vrea să fie șef. Acum e „rândul” lui Dănăilă, iar lui Tudorache nu-i prea place asta.

Trebuie spus că ambii sunt sub umbrela PNL. Comisarul general al Gărzii de Mediu Galaţi, Sorin Dănăilă, a fost numit în această funcţie, pe 1 iulie 2022, la o lună și jumătate după ce Garda Națională de Mediu a fost poziționată în „portofoliul” PNL, odată cu numirea ca șef a lui Aurelian Păduraru. Daniel Tudorache a ocupat funcţia de şef al Gărzii Regionale de Mediu Galaţi în 2008, apoi a ajuns subprefect din partea PDL (acum integrat în PNL) în prezent fiind comisar de mediu în cadrul instituţiei. Se știe, de asemenea, că Tudorache este cam năvalnic din fire (cei de la combinat știu despre ce vorbim, căci el le-a dat cele mai mari trei amenzi din istorie) și că nu-i tocmai un subordonat model.

Revenind la conflict, trebuie spus că, la un moment dat, contrele verbale au degenerat într-un scandal de toată frumusețea, cu violenţă verbală şi fizică. Mai pe românește, și-au cam cărat palme. A fost solicitată intervenţia Poliţiei la 112. De asemenea, o ambulanţă a fost chemată la sediul instituţiei, deoarece celor doi li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Martorii au povestit că domnul Tudorache a devenit violent, pe fondul unei nemulţumiri. Din raportarea făcută, reiese că i-a pus mâna în gât comisarului şef. Sunt martori care confirmă acest lucru. Din câte ştiu eu, nu exista un conflict mai vechi între cei doi. Au fost doar nişte neînţelegeri de ordin profesional. Salvarea a fost chemată pe fondul unei stări de rău a comisarului-şef, el având nişte probleme de sănătate”, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

O anchetă a dispus şi conducerea Gărzii Naţionale de Mediu. „Evident că se va face o anchetă în acest caz. Am dispus deplasarea Corpului de Control la Galaţi, care va face o anchetă. Începând de luni şi vom lua toate măsurile disciplinare care se impun. A fost sesizată şi Poliţia în acest caz, a fost deschis un dosar penal”, a anunţat Aurelian Păduraru.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr