Urmează un weekend plin de folclor la Galați. Ce artiști renumiți vin la Festivalul „Doina Covurluiului”

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează în perioada 5–7 august 2022 unul dintre cele mai iubite și așteptate evenimente de muzică și dans popular din țară: Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”, ajuns deja la a XV- a ediție.

Pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca ansambluri folclorice din România, Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Macedonia de Nord și Republica Moldova.

Fiecare seară de festival va aduce pe scenă artiști renumiți – Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu, Cristina Turcu Preda, Viorica Macovei și Valentin Sanfira.

În cele trei zile de festival spectacolele încep la ora 18.00 și vor ține până la ora 23,00. Accesul publicului la concerte este liber.

Dincolo de faptul că evenimentul este de aplaudat, avem totuși o observație: poate că anul acesta organizatorii vor renunța la ideea de a crea un spațiu pentru VIP-urile locale, de parcă suntem în Coreea de Nord, iar măreții lideri trebuie divinizați.

Nu de alta, dar impresia publicului este că „țarcul șmecherilor” (cu scaune, gustări, sucuri etc) îi cam sfidează pe amărăștenii de rând, care stau în picioare și nu le nimeni nici măcar un pahar cu apă. Zicem și noi, nu dăm cu parul, mai ales că nu mai e mult până la alegeri, iar orice impresie cam contează!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr