Proiectul trenului suspendat dintre Galați și Brăila a ajuns în dezbaterea Comisiei Europene

Proiectul legat de intenția autorităţilor din Galaţi şi Brăila de a construi un tren suspendat, de tip monorai (pe pernă magnetică), între cele două oraşe a fost deja depus la Comisia Europeană, pentru a fi inclus la finanţare în Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Președintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că se așteaptă în câteva săptămâni răspunsul Comisiei Europene în ceea ce privește acest proiect şi că speră să fie bugetat în exercițiul financiar, 2021-2027.

Chiriac a precizat că traseul trenului metropolitan monorai dintre Brăila – Galați va începe la mallul de la Vărsătura, va traversa municipiul Brăila, apoi comuna Vădeni şi municipiul Galați, urmând să aibă capăt de linie la hipermarketul Metro de la Vânători, iar pe traseu vor mai fi câteva stații.

„Dacă și aeroportul de la Braniștea va prinde contur, vom încerca să ducem traseul până la aeroport”, a mai spus președintele CJ Brăila.

Este bine de știut că monoraiul este caracterizat de calea de rulare cu o singură şină. Este mai avantajos decât trenul clasic datorită costului mai scăzut și duratei mai reduse de construcție. Astfel de mijloace de transport sunt foarte populare în China, Japonia și Coreea de Sud, însă în ultimii anu au fost construite și în țări europene.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr