Unde se va construi, de la zero, cea mai nouă șosea din județul Galați. Este deja în licitație

Vești bune pentru iubitorii de infrastructură: un nou drum se va construi în județul Galați, iar rolul lui este unul extrem de important în noua configurație rutieră zonală. Este vorba despre o șosea de legătură, care să conecteze Centura Ocolitoare (centura mare) cu drumul expres Galați – Brăila. Au fost finalizate procedurile pentru studiile necesare proiectării și construirii drumului.

Noua șosea va avea circa 8 kilometri și patru benzi de circulație. Va trece de la Smârdan până la Movileni (pe malul bălții Mălina, paralel cu combinatul), urmând să se conecteze cu drumul expres menționat undeva între Movileni și Șendreni, printr-un segment din DN25 care și el va avea tot 4 benzi. Cel mai probabil, conexiunea se va face printr-un sens giratoriu de mari dimensiuni.

„Am finalizat deja procedurile pentru demararea primilor pași, astfel încât firma care a câștigat licitația are mai puțin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri, și să realizeze studiile necesare acestui proiect (studiul geotehnic, hidrologic, de trafic, impactul de mediu, ridicări topografice etc). După întocmirea documentație, proiectul va fi depus spre finanțare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operațional de Transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În ceea ce privește Drumul Expres Galați – Brăila, în acest moment, după ce s-a lucrat pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, la partea de fundație, constructorul așteaptă avizele de mediu pentru a începe partea cea mai complexă: podul peste Siret și la pasajul peste triajul CFR Barboși.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr