Investiție uriașă în producerea energiei verzi, la Galați. Cine va construi unul dintre cele mai importante parcuri eoliene din țară

Un parc eolian de 120 de milioane de euro urmează să se construiască în județul Galați. Investiția va fi realizată de OX2, o companie multinațională extrem de importantă pe piața energiei, în fapt cel mai mare operator independent de proiecte eoliene la nivel european.

Potrivit proiectului, parcul eolian va fi realizat pe raza a trei comune gălăţene: Frumuşiţa, Cuca şi Smârdan. Vor fi 16 turbine eoliene cu o înălţime de 165 de metri. Acestea vor avea o capacitate de 6,2 MW în contextul în care la acest moment cele mai mari turbine eoliene montate local au o capacitate de 2,5 MW,

Noul parc eolian din Galați va fi amplasat într-o zonă cu un potenţial eolian foarte bun pentru dezvoltarea centra­le­lor eoliene, spune reprezentanții investitorului.

„În comunele învecinate şi în comuna Frumuşiţa există sau sunt în curs de aprobare propuneri pentru dezvoltarea de astfel de centrale electrice eoliene, precum şi de parcuri de panouri solare, prin care se doreşte exploatarea potenţialului de energie regenerabilă a zonei“, se precizează în documentele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr