A fost găsit prostul-proștilor. Un gălățean a vrut să treacă fraudulos frontiera spre Moldova, cică pentru a-și găsi de lucru

Când crezi că le-ai văzut pe toate în viață – hop! – îți trimite Poliția de Frontieră o in formație care te face să te îndoiești de toate cele și să concluzionezi că mai ai multe de învățat. Ei bine, zilele trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au prins un bărbat care intenționa să treacă ilegal frontiera de stat, din România în Republica Moldova.

Bine, în limbajul de rumeguș aspru și grețos, ăștia ai niștri „au depistat o persoană de sex masculin,care se deplasa pe malul românesc al râului Prut și care intenționa să treacă ilegal frontiera de stat, în Republica Moldova”.

Ca să n-o mai lungim în stilul comunicării instituționale tot mai stupide (parcă vor să facă mișto de limba română, nu să ne spune ce s-a întâmplat!), o să povestim cu cuvintele noastre, de oameni normali.

Românul prins de grăniceri are 33 de ani, pare întreg la minte și are domiciliul din buletin într-o comună (neprecizată) din județul Galați. Dus la pichet, el le-a zis grănicerilor că a vrut să ajungă în Moldova să facă un ban, adică să-și găsească de lucru și că n-a avut bani să-și facă pașaport, așa că a luat-o la pas, cu intenția înoate un pic peste Prut.

Ar părea credibil dacă n-am ști că:

  • unu – în Basarabia se plătește mai prost, pentru muncile normale, decât în România
  • doi – în Basarabia se găsește de muncă mai greu ca în România
  • trei – singura activitate suficient de bine plătită pentru a contrazice punctele 1 și 2 este contrabanda.
  • patru – nu excludem varianta ca gălățeanul să fie, de fapt, fix prostul-proștilor, iar în mintea lui chiar să fie reală varianta că va găsi de muncă în Moldova.

Și-acum concluzia polițiștilor de frontieră: „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României”. O fi!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr