Cum și când vor scăpa gălățenii de deșeurile pe care n-au voie să le arunce la gunoi. Detaliile unui proiect de 3,9 milioane de euro

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene un nou proiect de mediu, pentru a amenaja în cinci localități din județul Galați centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, a deșeurilor de grădină și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Cele cinci localități unde vor fi înființate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Berești, Umbrărești, Slobozia Conachi și Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre. Astăzi, a fost organizată o ședință extraordinară, astfel încât Consiliul Județean Galați să preia terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

„Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localități din județ centre unde vor fi aduse și valorificate așa numitele deșeuri inerte, precum cele din construcții sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deșeuri menajere și o stație de sortare, apoi la Umbrărești, care va deservi localitățile limitrofe, și la Târgu Bujor pentru centrul județului și o parte din localitățile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită și o stație nouă de transfer a deșeurilor.

De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Berești, pentru partea de nord, și la Slobozia Conachi pentru localități aflate în centrul și sudul județului. Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR și pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galați, recent fiind preluat și un teren de peste 24.000 mp de la Primăria Galați. Toate aceste centre vor fi dotate și cu utilajele necesare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr