Ce restaurante din Galați au fost închise temporar de Protecția Consumatorului în urma controalelor din ultimele săptămâni

„Atenţie la alimentaţia publică!”, atrage atenţia Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi. „Unităţile de alimentaţie publică sunt verificate permanent de către instituţia noastră şi nu tolerăm abateri de la normele în vigoare, siguranţa consumatorilor fiind pe primul plan”, transmit reprezentanţii CJPC Galaţi.

Astfel, în cursul lunii septembrie 2022, CJPC Galaţi a realizat o acţiune tematică regională de control pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în unităţile de alimentaţie publică.

„În acest context, au fost verifcaţi 12 operatori economici din judeţ. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: 13 amenzi contravenţionale, în valoare de 86.000 lei; 20 de avertismente; oprirea definitivă a unor materii prime în valoare de peste 2.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate pentru următorii operatori economici: SC Sâmpetru M SRL (fast food BBQ), SC Carmenalex Sisters SRL (restaurant „Grătarul cu jar”), SC Hangiul Priceput SRL, SC Dino Pizza Ovio SRL (pizzeria Dagostino). Toate aceste puncte de lucru au fost redeschise după remedierea deficienţelor si reverificarea de către comisarii CJPC Galaţi”, precizează sursa citată.

Neregulile constatate, în timpul controalelor, au fost: folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare total necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar (agregate frigorifice pline de gheaţă, neigienizate, cu rugină, strat de mucegai, impurităţi, praf etc.), pavimente, pereţi şi tavan neigienizate; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără menţionarea datei limită de consum; folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare pentru mijlocul de transport utilizat; lipsa cântarului sau a buletinului de verificare metrologică a acestuia; utilizarea practicilor comerciale incorecte prin înscrierea pe lista meniu a unor ingrediente calitativ superioare celor folosite în mod real; neindicarea, în lista meniu, substanţelor cu potential alergen conţinute în mâncăruri, potrivit unui comunicat al CJPC Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr