Caravană mobilă pentru donatorii de sânge în județul Galați. Unde va poposi săptămâna aceasta

Caravana mobilă de donare de sânge a pornit din nou prin judeţul Galaţi, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Galați, Costel Fotea.

„Unul dintre cele mai importante şi necesare parteneriate pe care le avem este cel cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, astfel încât şi locuitorii din mediul rural sau din celelalte oraşe ale judeţului să poată dona sânge, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul din municipiul Galaţi. Anul trecut, sute de persoane au donat sânge cu ajutorul acestei caravane mobile, ceea ce înseamnă că sute de vieţi au fost salvate. Fii erou, donează sânge pentru a salva o viaţă!”, a declarat Costel Fotea.

Caravana mobilă de donare de sânge este în acțiune de săptămâna trecută, când zeci de persoane din Schela şi Tecuci au donat. Săptămâna aceasta caravana va ajunge la Iveşti şi Lieşti. Acțiunea va continua ulterior și în alte localități ale județului.

Recomandări după donarea de sânge

  • repaus in sala de asteptare 15-30 minute (este foarte important repausul post donare pentru a evita lipotimia pe scari , pe holuri si ranirea donatorului)
  • evitarea in urmatoarele 12 ore a efortlui fizic intens, conducerea autovehiculelor, consumul de alcool, fumatul imediat
  • se recomanda multe lichide; iar regimul alimentar va fi bogat în proteine animale (oua, carne).
    Drepturile donatorilor:

După fiecare donare de sânge beneficiati de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzima hepatica).

De asemenea, la solicitarea dumneavoastră puteti beneficia o data pe an de un set complet gratuit de analize de biochimie.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr