Au început lucrările pentru prima creșă din Galați realizată de la Revoluție încoace. O renovare care costă suspect de mult

Primăria municipiului Galați informează că au început lucrările pentru prima creșă pe care o va înființa municipalitatea în ultimii 30 de ani, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis, reabilităm o clădire veche, abandonată, unde cei mici se vor bucura de cele mai bune condiții. Lucrările de renovare au început, astfel încât imobilul va deveni un spațiu modern și primitor. Și nu ne oprim aici: ne-am propus înființarea a cinci noi creșe, după ce le-am modernizat deja pe cele două existente”.

Lucrările pentru amenajarea primei creșe vizează reabilitarea clădirii din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24. Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galați și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj.

Prin proiectul cu finanțare europeană se prevede amenajarea spațiului cu destinația de creșă, astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Lucrările presupun consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate.

Lucrările sunt derulate de către firma Comtiem SRL, valoarea contractului cu o durată de 12 luni fiind de 2.860.544 lei fără TVA. O sumă suspect de mare, de aproape 600.000 de euro, doar pentru a renova (dotarea înseamnă alți bani, altă distracție) o clădire deja existentă, care nici măcar nu-i cine știe ce ca suprafață, căci are mai puțin de 300 mp cu totul.

Cum un cost de 2.000 de euro pe metrul pătrat, la o renovare mediocră, este extrem de mare (la acest preț pe mp se construiesc de la zero, cu tot cu teren, vile de lux, la gata) promitem că vom studia cine este în spatele Comtiem SRL și de ce a pus ea mâna pe acest contract plin de sevă.

Una peste alta, trebuie spus că cele două creșe existente, Creșa nr. 1 și Creșa nr. 36, au fost modernizate deja. Proiectele pentru cele cinci creșe noi vizează următoarele locuri: str. Brăilei nr. 184 – zona Dunărea, str. Feroviarilor – Micro 13, Bariera Traian, zona Gării CFR și la fostul centru de transfuzii din Țiglina 1.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr