Doar 13 proiecte ale Primăriei Galați, finanțate prin PNRR. Alte 20, prezentate gălățenilor drept „ca și făcute”, nu au primit fonduri

Ceea ce anticipat într-un recent articol – și anume că municipalitatea se cam laudă cu pielea ursului din pădure pe o mulțime de proiecte, la care nu are finanțare – se confirmă. Ministerul Dezvoltării a anunțat finanțarea a 1.496 de investiții în 1.149 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR și totalizează aproape 7,127 miliarde de lei, față de solicitări totale depuse de mai bine de 50 de miliarde.

În județul Galați, cele 61 de proiecte aprobate în unitățile administrativ-teritoriale totalizează aproape 55 de milioane de euro, deși Fotea și Pucheanu ne-au împuiat capul, toată vara și toată toamna cu zeci de comunicate de presă în care anunțau câte-n lună și-n stele, în valoare de peste 500 de milioane de euro. Cum 55 nu-i 500, nu ne rămâne decât să credem că am asistat la o propagandă electorală deșănțată, nimic mai mult.

Din cele 55 de milioane de euro, 33,3 revin Primăriei Galați (pentru 13 proiecte), iar 21,6 revin CJ (pentru 48 de proiecte). Restul? Vom mai vedea, dar se pare că mai degrabă nu vor primi bani, deși pentru unele s-au lansat licitații cu mult tam-tam, de ziceai că se și fac până pe la Paști, așa.

În privința celor 13 proiecte aprobate pentru municipiul Galați, acestea se referă la achiziția a 20 de autobuze electrice și a unui microbuz, extinderea sistemului inteligent de management al traficului, construirea unei noi creșe (una, nu șase cum s-a tot vehiculat propagandistic!) și renovarea mai multor blocuri sunt câteva dintre cele mai importante proiecte care i-au fost aprobate până acum municipiului Galați, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestora li se adaugă proiectele privind renovarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” și elaborarea documentației Planului de urbanism general, pentru care municipalitatea a obținut deja finanțare.

Marile și spectaculoasele parcări subterane și etajate promise nu-s acolo, așadar, lipsesc o mulțime de parcuri care arătau senzațional în comunicatele de pe Facebook ale Pucheanului. Lipsesc multe. Nu lipsește însă minciuna ridicată de primar la rang de informație publică.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr