Investiție majoră demarată în Valea Orașului, la Galați. Complexul sistem de canalizare din zonă va fi modernizat

Primăria municipiului Galați și societatea Apă Canal informează că în Valea Orașului au demarat lucrările pentru realizarea unei noi stații de pompare performante, astfel încât va crește cu 60% capacitatea de preluarea a apelor pluviale în această zonă, de la 17.000 de mc/oră la 27.000 de mc/oră.

Lucrările sunt de mare complexitate, întrucât adâncimea necesară realizării stației este de 12 metri. Practic, noua stație va avea o capacitate de preluare a apelor provenite din precipitații de 10.000 de mc/oră (respectiv 2 pompe de mare capacitate de 5.000 de mc/oră fiecare), în condițiile în care în prezent stația de pompare existentă în Valea Orașului are o capacitate de 17.000 de mc/oră.

Stația de pompare, ce va fi alimentată separat cu energie electrică de forță, va fi amplasată pe strada Al. Moruzzi, în intersecția cu străzile Dogăriei și Răsăritului, în apropierea Spitalului General Căi Ferate Galaţi.

Lucrările fac parte din amplul proiect cu fonduri europene derulat de către operatorul Apă Canal la nivelul județului, în cadrul căruia municipiul Galați beneficiază de lucrări de peste 17 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr