Primul contract de finanțare prin PNRR, pentru județul Galați, a fost semnat. În ce constă investiția

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru o amplă investiție de modernizare a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 14.699.538 de lei.

„Am semnat primul contract cu finanțare prin PNRR al Consiliului Județean. Este vorba despre modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii principale a Complexului Muzeal de Științele Naturii. Practic, vom termoizola tot spațiul, vom înlocui tâmplăria, vom schimba instalațiile de climatizare, vom monta sisteme moderne de umbrire pentru sezonul cald, sisteme de producere a energiei verzi și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acesta a precizat că, de asemenea, prin această investiție vor scădea la jumătate costurile cu energia electrică. Astfel, pentru încălzirea spațiului consumul de energie va fi redus cu aproape 55%, la fel și pentru iluminat și funcționarea echipamentelor, având în vedere că vor fi montate și sisteme inteligente de management a energiei.

Mai mult, vom reduce cu peste 50% și emisiiile de CO2. Urmează să semnăm contractele de finanțare și pentru celelalte proiecte depuse de către Consiliul Județean pe PNRR”, a mai declarat Costel Fotea.

Licitația pentru desemnarea unui constructor va fi demarată în perioada următoare.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr