Spitalul Anton Cincu din Tecuci, cea mai mare achiziție de aparatură medicală din istoria sa, în valoare de 1,5 milioane de euro

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene, în această lună, un proiect de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci, în valoare de 6.780.647 de lei (circa 1,5 milioane de euro). Ar fi, de fapt, cea mai mare achiziție de aparatură medicală din istoria de peste un secol și jumătate a spitalului.

„Aducem aparatură medicală care nu exista până acum, înlocuim vechile echipamente și creăm condiții moderne de diagnostic și tratament. Asta facem de câțiva ani pentru toate spitalele aflate în coordonare și nu ne vom opri aici. În perioada următoare, vom depune noi proiecte cu bani europeni pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Un proiect extrem de important și de necesar este cel de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului din Tecuci, unitate medicală preluată de către Consiliul Județean la începutul acestui an.

Vorbim de sute de echipamente medicale, piese de mobilier și dispozitive IT, inclusiv mai multe ecografe, un tomograf în coerență optică, un mamograf digital și un aparat de radiologie.

Din păcate, în ultimele decenii, la această unitate medicală nu s-au făcut investiții majore, astfel că multe dintre aceste echipamente vor fi aduse pentru prima oară la Tecuci.

Mai mult, pentru că infrastructura spitalului este veche, am lansat deja procedura de proiectare pentru a construi o clădire nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest proiect va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, sunt în pregătire proiecte similare și pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” și Spitalul Orășenesc “Târgu Bujor”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr