Ședință extraordinară la CJ Galați. Județul riscă penalități bugetare serioase dacă nu ia urgent măsuri

Consilierii județeni de la Galați se vor întâlni luni, 14 noiembrie 2022, pentru a dezbate în regim de maximă urgență un proiect de hotărâre care vizează niște comune din nordul județului, dar care, paradoxal, ar putea avea dramatice asupra bugetului CJ.

Vorbim despre înființarea unor centre de colectare selectivă a deșeurilor în comunele Berești-Meria, Drăgușeni și Brăhășești, treburi aparent banale, dar care nu-s deloc așa.

Practic – ca să o spunem pe cea dreaptă – județul Galați a reușit superba „performanță” de a nu-și fi pus la punct sistemul de colectare selectivă a gunoiului (care conform reglementărilor europene trebuie să fie funcțional din 2019), iar ultimatumul este acum martie 2023. Dacă nici până atunci nu va exista sistem de colectare selectivă în toate comunele județului, atunci vor urma sancțiuni financiare dure nu doar pentru România (în legătură cu fondurile europene), ci și pentru bugetul județului Galați.

Bine, despre toate acestea n-o să vă povestească niciodată nimic il prezidente Costel Fotea, dat fiind că este mult prea ocupat să fie „căpitan de județ” și să se laude pe Facebook și prin presa cumpărată pe doi lei și 15 bani, cum a mai cumpărat el prin spitale câte-un mop, câte-o găleată, câte-o sacoșă de seringi. Asta-n timp ce pacienții mor așteptând la coadă la urgență cu zilele.

Revenind la gunoiul (de sub preș), se cuvine să spunem că proiectul trebuie aprobat, atribuit și construit în cel mult 5 luni, ceea ce-i infernal de repede, nu mai au timp oamenii ăia să-și negocieze comisioanele, ce mama ei de treabă…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr