Târgul de Sfântul Andrei, „retrogradat” de pe Faleză în Grădina Publică. Bugetul, mult redus față de anii trecuți

Mutarea Sărbătorilor Galaţiului în luna iunie a făcut ca unul dintre evenimentele tradiționale cu mare aflux de public – ne referim aici la Târgul de Sfântul Andrei, patronul spiritual al municipiului Galaţi – să treacă într-un con de umbră.

Târgul, care până acum a animat la modul excepțional Faleza Dunării, n-a murit de tot, dar nici nu se simte prea bine. Totuși, vorba primăriei (care a lansat o licitație de organizare) „gălăţenii vor avea posibilitatea să se bucure de evenimente artistice”.

Una peste alta, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, Primăria municipiului Galaţi va organiza „Târgul de Sfântul Apostol Andrei – 2022” în Grădina Publica, unde vor fi montate căsuţe în care meşterii populari vor veni cu creaţii proprii, va fi montată o scenă acoperită pe care se vor desfăşura evenimente culturale şi artistice şi vor fi instalate sisteme de sunet şi lumini.

În acest sens, Primăria municipiului Galaţi a lansat o achiziţie publică pentru servicii de organizare a acestui eveniment cu o valoare estimată de 110.000 lei fără TVA, de zece ori mai puțin decât în vremurile de glorie ale evenimentului, adică mai „pe sărăkie”, mai pe „o facem ca să nu zică lumea că n-am făcut”.

Programul complet va fi făcut public după ce va fi stabilit cu societatea care va prezenta cea mai bună ofertă (de parcă nu s-ar ști deja; dat fiind că e „ricoșeul” unui contract de PR cam controversat, cu niște – să zicem – „influensări” locali) şi va adjudeca acest contract.

Oricum, lucrurile sunt deja clare: spațiul redus și poziția locului de desfășurare va face ca publicul să fie mai puțin față de altădată. De asemenea, prețul foarte mic scos la licitație nu va permite aducerea vreunui artist consacrat, ci doar a aspiranților locali la glorie. Atâta s-a putut!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr