Gălățeanul Bogdan Ciucă este noul președinte al Academiei de Științe Juridice din România

Adunarea generală a Academiei de Științe Juridice din România (AȘJR) a aprobat primirea unui număr de 16 membri corespondenți, opt membri titulari, șase membri de onoare și un membru de onoare post-mortem.

La sfârșitul a două zile în care s-au dezbătut o serie de teme fundamentale pentru dreptul românesc, Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România a procedat la alegerea noului președinte al AŞJR.

Candidatul propus, prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, a fost votat în unanimitate de membrii prezenți – personalități de marcă ale științelor juridice, rectori, decani, cadre didactice din învățământul superior.

„Pentru că fiecare dintre dumneavoastră aparțineți elitei juridice româneşti şi sunteți specialiști ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în «Anul Academiei de Ştiinţe Juridice din România», iar această academie să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spaţiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita”, a spus Bogdan Ciucă, după ce a fost confirmat în noua funcție.

Bogdan Ciucă (54 de ani) este cel mai tânăr președinte al unei academii de ramură și singurul gălățean membru al acestui for academic. Felicitări!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr