I se pune cruce Grădinii Cinema Central. După trei decenii de ruină, urmează demolarea și transformarea în parcare etajată

Grădina de Vară Cinema „Central” din municipiul Galaţi, aflată în prezent în stare avansată de degradare, intră în atenţia autorităţilor locale. Însă nu cum s-ar fi așteptat nostalgicii care sperau că, după 30 de ani de ruinare, grădina va fi renovată și redeschisă de Primărie, în calitate de – în sfârșit – proprietar legitim.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, în contextul în care centrul oraşului va deveni pietonal, în locul Grădinii de Vară se pretează a fi făcută o parcare supraetajată cu acoperiş amenajat pentru spectacole.

„Zona va deveni pietonală, iar oamenii care vor veni să se plimbe şi să petreacă timpul liber în centru vor avea nevoie de locuri de parcare. E o gândire, să nu îmi sară lumea în cap”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu, la un radio local unde-și tot laudă, de ceva vreme, mărețele planuri de ridicare pe cele mai înalte culmi a municipiului. Pe persoană fizică, dar facturat din bugetul local, cum ar veni.

Edilul este convins – de-a dreptul profetic – că în cazul în care Grădina de Vară şi-ar păstra specificul, la primele semnale sonore ale unui spectacol, locatarii din zonă ar suna la Poliţie, la 112, să reclame că este gălăgie.

„Având în vedere că suprafaţa pe care se află Grădina de Vară nu este nici pe departe mare, dar nici mică, aş zice să facem o parcare cu 2, 3 sau 4 etaje, de ce nu, iar deasupra să regândim zona de spectacol, de divertisment. La acea înălţime şi cu panouri fonoizolante de jur împrejur am putea să reducem cât mai eficient disconfortul fonic pentru locatarii din zonă”, a explicat Ionuţ Pucheanu, de zici că omul e expert inclusiv în acustică, îi trebui doar 3,14 secunde să-și dea seama cum se propagă sunetul, în ce direcție, cu ce aplomb și, mai ales, de la ce înălțime devine el supărător.

Vă reamintim că cinci foste cinematografe din Galaţi, respectiv „Dacia”, „Doina”, „Ţiglina”, „Flacăra” şi Grădina de Vară, au fost preluate oficial, anul trecut, de municipalitate de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF, după mai mulți ani de procese.

Cinematografele Dacia şi Flacăra vor fi reabilitate cu fonduri PNRR, Doina şi Ţiglina se află şi ele pe lista proiectelor de reabilitare, însa pentru Grădina de Vară „Central”, planurile sunt altele, după cum ați putut afla din articolul de față.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr