Peste 4.000 de fermieri din județul Galați sunt beneficiari de subvenții pentru culturile agricole considerate strategice

Începând din acest an, statul român, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, acordă sprijin inclusiv pentru o serie de culturi considerate strategice pentru siguranța alimentară a populației: legume, cartofi, usturoi și struguri. De altfel, „Programul Tomata” a fost extins la mai multe categorii de legume cultivate în spații protejate.

Nu mai puțin de 4.227 de fermieri gălățeni sunt în curs de a obține sprijin financiar, cei mai numeroși dintre aceștia fiind cultivatori de castraveți, 2.454 la număr și de tomate – 1.062. Alți legumicultori sunt înscriși în programul de minimis la ardei gras – 523 și fasole păstăi – 162. Din datele DAJ Galați, am aflat că 17 fermieri sunt cultivatori de salată, opt de spanac, în timp ce un singur producător ar urma să beneficieze de sprijin pentru cultivarea cepei.

În plus, un număr de 27 de fermieri solicită acordarea sprijinului la culturile de cartofi, înființate în județ pe 161,17 hectare, 20 s-au ocupat de cultivarea usturoiului (pe un total de 28,38 hectare), iar 13 beneficiari ar urma să beneficieze de pe urma sprijinului de minimis destinat cultivării strugurilor de masă, de pe o suprafață de aproximativ 25,7 hectare.

Toate actele necesare au fost deja centralizate la Direcția Agricolă Județeană Galați, iar în perioada următoare vor fi virați și banii, însă nu înainte de a fi verificate în amănunt dosarele. „Trebuie să urgentăm toate procedurile legale, astfel încât fermierii să intre cât mai curând în posesia banilor”, a declarat Doina Ragea, directorul executiv al DAJ Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr