Aroganță scumpă: sediu nou, de 10 milioane de euro, pentru Curtea de Apel Galați, deși actuala clădire (FOTO) are doar 25 de ani

Curtea de Apel din Galați va avea „un sediu nou și modern”, investiția urmând să fie realizată de Ministerul Justiției, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Viitorul edificiu care va găzdui instanța de apel se va afla pe bulevardul George Coșbuc, lângă mall, pe terenul unei foste unități militare.

Acum, să nu credeți că amintita instanță nu are sediu – că are, este pe Brăilei colț cu Coșbuc (FOTO) și a fost construit acum nici 25 de ani – însă dacă tot avem bani de cheltuit, suntem pe bogăție la noi în țărișoară, de ce să mai spargem 10 milioane de euro să mai facem un sediu. Să fie, să nu lipsească. De altfel, singura logică a construirii acestei clădiri scumpe este aceea că magistrații și avocați vor fi mai aproape de mall.

„Lucrurile sunt avansate. Cu sprijinul Primăriei Galați, avem un plan de urbanism zonal. Deja clădirea are o formă. Avem planuri, avem o randare grosieră, dar, în curând, vom avea și una detaliată. Ce pot să vă spun este că viitoarea clădire va avea parcare subterană și va fi una emblematică pentru orașul nostru”, a declarat Cosmin Răzvan Mihăilă, președintele Curții de Apel Galați.

Costurile pentru edificarea viitorului sediu al Curții de Apel Galați sunt estimate la 10 milioane de euro. Studiul de fezabilitate este aproape gata și se speră ca la anul să fie demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție.

„Clădirea va avea două corpuri, unul în forma unei vele de navă. Va exista o pasarelă din sticlă între cele două corpuri, terasa de deasupra va fi una cu verdeață, cu parc. Clădirea va corespunde tuturor normelor noi de eficiență energetică”, a mai spus președintele Curții de Apel Galați, Cosmin Răzvan Mihăilă.

Curtea de Apel Galați are în subordine 13 instanțe de pe raza județelor Galați, Brăila și Vrancea, printre care 3 tribunale și 10 judecătorii.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr