Ce se ascunde de fapt în spatele rezoluției PNL Galați de scoatere a UDMR de la guvernare. Detaliile unei vânători de privilegii

Hodoronc-tronc, Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Galaţi, la propunerea preşedintele filialei, deputatul George Stângă (FOTO), a adoptat rezoluţie prin care solicită scoaterea UDMR de la guvernare. Rezoluţia propusă de liderul filialei PNL Galaţi se intitulează „Guvernare românească pentru români” şi sancţionează – cică – acţiunile şi atitudinea anti-româneşti de care au dat dovadă liderii UDMR.

„Acţiunile liderilor UDMR, dar şi ale unor miniştri ai acestei formaţiuni nu pot să rămână nesancţionate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afişează la adresa românilor. Suntem în situaţia în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetăţeni. După ultimele evenimente, pe care eu cel puţin le consider absolut revoltătoare şi jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României! Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniţi la noi în ţară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus George Stângă, preşedintele PNL Galaţi.

Propunerea iniţiată de preşedintele PNL Galaţi face referire la mai multe declaraţii şi acţiuni ale liderilor UDMR, printre care discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”. Potrivit lui George Stângă, „este un afront la adresa noastră ca naţiune! Ardealul niciodată nu a fost pământ unguresc!”

Liderul PNL Galaţi a mai sancţionat şi faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, dar şi faptul că liderii UDMR nu au sancţionat şi nu s-au delimitat de discursul rasist promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban.

George Stângă a criticat şi gesturile ministrului mediului, Tanczos Barna, cel care la finala Cupei României la hochei pe gheaţă a intonat imnul Ţinutului Secuiesc, şi care a apărut recent într-o fotografie în echipamentul naţionalei de hochei pe gheaţă a Ungariei.

Preşedintele filialei PNL Galaţi a mai criticat faptul că Compania Naţională de Investiţii (CNI) aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării condus de către un reprezentant al UDMR blochează programele destinate primăriilor din ţară.

Potrivit lui George Stângă, trebuie refăcută formula guvernării. „UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel. Gradul de sfidare la care am ajuns şi jignirea pe care unii dintre reprezentanţii de seamă ai UDMR o aduc românilor nu pot fi trecute cu vederea”.

Dincolo de ridicolul situației – e ca și cum în comitetul de bloc s-ar vota să fie demis primarul orașului – nu poți să nu te întrebi ce-i veni lui dom Georgică penelistul să lase deoparte interesele gălățenilor care le-au votat și să se arunce în lupta naționalistă încrâncenată. Pare un mare mister. Nu de alta, dar pe aici, pe la noi, aici unde are datoria să facă ceva pentru cei care l-au trimis în Parlament, oamenii nu prea au habar de UDMR și de alte chestii din astea, ci mai degrabă le pasă de șosele, de locuri de muncă, de prețul uleiului, de sănătate. Cum ar veni de lucruri normale, de care se lovește orice om normal zilnic. Și care merg destul de prost.

Și totuși, marele liberal din Țiglina pare mai îngrijorat de UDMR decât de problemele gălățenilor, ceea ce înseamnă că îl roade ceva acolo, în sufletul lui. Și nu e vorba că i-ar fi teamă că- pierde șefia PNL Galați. Aici treaba e negociată, e reglată, e recompensată, e bătută-n cuie încă de când l-a săpat pe seniorul Victor Paul Dobre.

De fapt, spun sursele noastre din interior, dom Georgică este mânat în luptă de dorința fierbinte de a ajunge și el un ministru, ceva. Să-l vadă lumea la televizor, că din postura de deputat nu prea are ocazia, sunt prea mulți deputați în țara asta, nu încap toți prin studiouri. Însă pentru a ajunge ministru trebuie să ia locul cuiva, nu? Și cum colegilor liberali nu le poate sufla șunca din fasole, iar cu PSD n-are tupeul să se ia la trântă, și-a orientat tirul spre UDMR.

De altfel, chiar din textul rezoluției transpare clar că George Stângă vrea să fie ministrul Mediului, poziție din care – se știe deja – mai poți face rost de-un camion cu tablă, mai umpli ograda cu o cherestea, mai învârți o taxă de poluare. Apari și la televizor, te vede lumea, mai faci rost de un mandat la o adică, totul e sub control. Că n-o să ne spuneți că, de fapt, lui dom Georgică îi pasă de declarațiile liderilor UDMR și i se rupe inima de țărișoară!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr