Fostul sediu din Galați al Comisiei Europene a Dunării va fi renovat și modernizat cu circa 1,5 milioane de euro

Fonduri europene pentru modernizarea sediului Bibliotecii “V.A. Urechia” (fostul sediul din Galați al Comisiei Europene a Dunării). Contractul de finanțare, în valoare de 7.616.119 de lei (circa 1,5 milioane de euro), a fost semnat de către președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Fondurile sunt asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Este o investiție extrem de importantă, deoarece vizează una dintre cele mai frumoase și mai distinse clădiri ale Galațiului – fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii . De altfel, monumentul istoric a primit anul acesta titlul de Marcă a Patrimoniului European.

Clădirea, în care vreme de mai bine de jumătate de secol s-au luat decizii importante pentru întreaga Europă, va fi renovată termic integral.

Se vor moderniza inclusiv instalațiile de climatizare, de iluminat, de încălzire, precum și echipamentele tehnice ale clădirii. De asemenea, vor fi montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

În plus, vor fi instalate sisteme de management energetic și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În perioada următoare, Consiliul Județean Galați va demara procedurile de achiziție publică pentru implementarea acestei investiții.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr