Ce caută nebunii violenți la volan? O întrebare pe adresa Poliției, după incidentul șocant din intersecția de la ieșirea din Galați spre Tecuci

Un scandal în trafic izbucnit marți seară la Galați redeschide dezbaterea privind modul cum sunt făcute testările psihologice în cazul celor care vor să devină șoferi și despre cum se fcae că tot mai mulți nebuni conduc mașini.

Un bărbat recalcitrant, care a agresat o șoferiță, pe strada Brăilei, la ieșirea din oraș, spre Tecuci, a fost imobilizat de jandarmi și dus la spital. Bărbatul nervos a lovit și autospeciala de la Ambulanță, chemată să intervină în caz. Situația nu este însă, chiar simplă, căci bărbatul în cauză prezenta semnele unei tulburări psihice extrem de grave, care nu i-ar fi dat în mod normal nici măcar dreptul de a conduce un căruț prin supermarket, în niciun caz o mașină pe străzile orașului. Oare cum a trecut testele psihologice? Cât a fost șpaga? Cine a semnat fișa medicală? Sunt întrebări la care Poliția are datoria să răspundă public.

„În jurul orei 17:00, în urma unui apel făcut la dispeceratul unității, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați a fost direcționat în strada Brăilei, la ieșire din municipiu, către Tecuci, întrucât o persoană a sesizat că un bărbat este violent față de o participantă la trafic, iar în momentul apelului acesta s-a urcat pe un vehicul și a început să țipe, după care a alergat prin sensul giratoriu, iar traficul rutier se desfășoară cu greutate.

Ajunși la fața locului, jandarmii au observat echipajul unei ambulanțe, iar șoferul acesteia le-a spus oamenilor legii că au încercat să îl calmeze pe bărbat, însă acesta a început să lovească cu pumnii și picioarele în interiorul ambulanței, fiindu-le imposibil să îl imobilizeze. Jandarmii au solicitat în sprijin și prezența unui echipaj de poliție, pentru dirijarea traficului rutier în zonă și efectuarea verificărilor legale. Persoana în cauză a fost imobilizată de către jandarmi și condusă la spitalul de urgență pentru prelevarea probelor biologice, ulterior fiind transportat la spitalul de psihiatrie pentru acordarea de îngrijiri medicale”, explică Jandarmeria Galați.

Cercetările în caz au fost preluate de Poliție și rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate. Și nu doar împotriva șoferul sărit de pe fix, ci și împotriva celor care i-au dat dreptul să conducă autovehicule, cu riscul de a pune în pericol viețile altor persoane.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr