Președintele CJ Galați are un nou cârlig pentru fraieri: promite un mega-spital la Tecuci, deși are zero finanțare pentru asta

Consiliului Județean Galați tocmai ce a aprobat indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate privind construcția unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, valoarea acestei investiții fiind de 172.429.365 de lei (TVA inclus). Vreo 35 de milioane de euro, cum ar veni.

E ca și cum noi, oamenii de rând, care ne întindem cu greu cheltuielile de la o leafă la alta, am socoti, la noi în cap, cam așa: „Băi, de mișto ar fi să-mi fac o vilă de-un milion de euro”. Căci uriașa sumă vehiculată pentru spitalul de la Tecuci (vă prezentăm anexată la acest articol și o schiță a visului președintelui CJ Galați) nu există decât în vis, nu-i în bugetul CJ, nu-i nici în cel al Ministerului Sănătății, nici în cel al Ministerului Dezvoltării, nu-i decât în cap la jupânul Fotea.

Bine, șeful CJ a declarat cu totul altceva despre asta, a evitat strategic să spună de unde va face rost de bani, s-a limitat doar la a promite marea cu sarea electoratului, așa cum ne-a obișnuit în eterna lui campanie electorală de inspirație socialistă, cu inflexiuni marxist-leniniste. Trăiască și-nflorească noul cârlig pentru alegători fraieri.

„Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale. Noul corp al spitalului va fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat Costel Fotea.

Deci și tunel, da? Marius Stan moare de invidie, căci el, părintele ideii de tunel, este plagiat de un social-democrat. Însă ambele tuneluri sunt la fel de utopice, stați fără grijă.

Din documentele atașate la hotărârea CJ Galați am mai aflat că în noua clădire (care nouă clădire?) a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr