Direcția de Sănătate Publică Galați are un nou director. Este fix nevasta directorului de la Garda de Mediu, pus politic, via PNL

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați continuă să funcționeze cu turbulențe politice și în provizorat, iar de mai bine de trei ani nu are director executiv desemnat prin concurs (așa cum cere, de altfel, legea), ci doar o lungă serie de interimari puși politic, pe încurcata filieră PSD-PNL.

Începând din 3 ianuarie 2023, funcția i-a fost delegată Monicăi Dănăilă, funcționar public în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Evident, am putea spune, cumva ușurați, că – uite! – interimar ajunge un profesionist cu vechi state, nu vreun ageamiu cu carnet de partid. Dar, stați, că nu-i chiar așa de simplu și nu poți să nu te întrebi de ce dintre toți profesioniștii din DSP Galați a fost selectată tocmai doamna Dănăilă.

Ei bine, răspunsul este simplu: tot partidul, trăiască el! De fapt, Monica Dănăilă este soția comisarului șef al Gărzii de Mediu Galați, Sorin Dănăilă, care ocupă această funcție din iulie 2022, pe linie PNL. Mai exact pe linie PNL, aripa PNL, căci în lupta pentru scaun a câștigat bătălia (și la propriu, dar și la figurat – prietenii știu de ce) cu omul de la PNL, aripa PDL, pe numele lui Daniel Tudorache.

Trebuie spus că noul director executiv îi succede dr. Liliana Moise (om al PSD, se știe), care a asigurat în mai multe rânduri interimatul la cârma DSP Galaţi. În 2020, în plină pandemie, dr. Moise a fost înlocuită, după ce îi încetase prima împuternicire, cu un medic din Argeș, dar care a contestat decizia de delegare și nu s-a prezentat niciodată la post. Așa că tot a fost înlocuită de alde PNL, atunci de fostul director executiv adjunct din cadrul DSP Galați, dr. Daniela Onofrei.

Aceasta din urmă s-a pensionat între timp, fapt care a favorizat revenirea dr. Moise, temporar, la conducere, spre ciuda peneliștilor care se învinețeau de ciudă că nu-și pot pune pe cineva de-al lor în fruntea instituții care, printre altele, „rezolvă” (sau nu) cu orice fel de autorizație sanitară necesară firmelor loiale, primarilor loaiali samd..

Liliana Moise se întoarce astfel pe funcția deținută anterior, aceea de șef Serviciu Control al DSP Galați, deci nu rămâne pe drumuri, cum ar veni, nu vă îngrijorați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr