Restaurantul chinezesc „Panda”, închis de Protecția Consumatorilor. Au găsit acolo o mizerie înfiorătoare

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat, în data de 3 ianuarie 2023, un control la restaurantul chinezesc Panda aparţinând SC Chuang YE SRL, pentru a verifica aspectele cuprinse în două sesizări primite de la consumatori.

Au găsit acolo o mizerie înfiorătoare, de natură să pună în pericol sănătatea clienților, să-i omoare cu zile, nu alta. Bine, lucrurile astea ar fi trebuit să le știe și Sanepidul, însă se aude că chinezul are o „proptea” acolo.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: două amenzi contravenţionale, în valoare de 10.000 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate.

De asemenea s-a dispus oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.

Abaterile principale constatate în timpul controalelor, au fost: folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare total lipsite de igienă: spaţii de lucru, paviment şi frigidere neigienizate, rafturi cu zone ruginite; utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum precizate pe etichetă; folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; existenţa unor grupuri sanitare insuficient igienizate, cu chiuvete nefuncţionale, potrivit unui comunicat al CJPC Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr