Biletele de transport public din Galați – cu 25% mai scumpe de la 1 ianuarie. Lefurile călătorilor au rămas la fel

Pe mutește, așa – presa locală se întrece în osanale la adresa autorităților, plătite gras din bugetul public – Transurb SA Galați, societate care deține monopolul pe transportul public în municipiu, a majorat cu 25% prețul biletelor, de la 1 ianuarie 2023. Care va să zică, nu cu 5,1%, când s-a majorat impozitele locale, ci cu un ditamai 25%, cât să se mai adune ceva bănuți pe care apoi să-i sifoneze sau pur și simplu să-i irosească din nepricepere lipitorii de afișe proțăpiți de 30 de ani încoace la conducerea societății.

Mai pe scurt, un bilet de autobuz, tramvai sau troleibuz costă acum 2,5 lei, în loc de 2 lei în urmă cu câteva zile, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local (CL) Galați nr. 733/24.11.2022. Biletul de călătorie este valabil 60 de minute din momentul activării. Același bilet este 3 lei, dacă îl cumpărați în mijlocul de transport, de la conducătorul auto sau de la vatman.

Abonamentul Plus Nominal 1, valabil o lună, costă 114 lei, în loc de 90 de lei, cât era anul trecut. Abonamentul Plus Nominal 3 ajunge la 325 de lei, iar Plus Nominal 6, la 625 de lei. Abonamentul Basic 25 (adică 25 de călătorii), valabil o lună, costă 56 de lei, abonamentul Basic 45 (adică 45 de călătorii) – 70 de lei pe lună, Basic 60 (adică 60 de călătorii) – 119 lei, fiind valabil două luni, Basic 135 – 194 de lei, fiind valabil trei luni, iar Basic 270 – 376 de lei, fiind valabil șase luni.

Extraportofelul electronic va avea tot 10 călătorii valabile trei luni, dar pentru care se plătesc 24 de lei, în loc de 19 lei, cât era în 2022 Plata prin SMS a biletului de călătorie, cu durata de 60 de minute, este de 0,60 de euro plus TVA. Plata prin aplicația MobilPay Wallet a biletului de călătorie, cu durata de 60 de minute, este de 2,75 lei.

Vi se pare că s-a scumpit cam tare, având în vedere că lefurile dumneavoastră, ale călătorilor, au înghețat, ba chiar s-au micșorat sub presiunea inflației? Stați liniștiți, că se poate și mai rău! Nu de alta, dar Transurb Galați are un susținător înverșunat în persoana primarului Ionuț Pucheanu care, recent, a declarat, emfatic și autosuficient, că prețul unei călătorii cu autobuzul în Galați ar trebui să fie 10 lei.

Așa că în loc să pună capăt sifonărilor de bani de la Transurb (pentru asta, e simplu să se uite cine vinde societății, și mai ales la ce prețuri, diferitele lucruri de care are nevoie: piese de schimb, carburanți samd) și angajările pe baza carnetului de partid, primarul Pucheanu alege soluția ce mai simplă: scumpirea călătoriei. Mare manager, mare caracter, neicușorule!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr