Metoda „schimb de mame”. Clujeancă de 16 ani, obligată să se prostitueze de doi proxeneți din Galați și Brăila

O clujeancă de 16 ani a fost pusă să se prostitueze de către doi tineri din Brăila şi Galaţi. La domiciliile celor doi din Galaţi şi Brăila, poliţiştii au efectuat percheziţii. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru proxenetism în formă continuată, gălăţeanul fiind arestat.

„Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii şi cei ai Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, cu sprijinul efectivelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila şi Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiile Brăila şi Galaţi, în urma cărora au pus în executare două mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor, într-un dosar penal ce vizează infracţiunea de proxenetism în formă continuată”, a informat Poliția.

În cauză sunt vizaţi doi tineri, respectiv unul de 26 de ani, din judeţul Galaţi şi un altul de 21 de ani, din judeţul Brăila, cercetaţi de poliţişti după ce în perioada iulie – noiembrie 2022 ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către o minoră în vârstă de 16 ani, facilitând activitatea acesteia prin asigurarea clienţilor.

În cadrul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate bunuri de interes în cauză.

În urma activităţilor investigative şi a probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele tânărului de 26 de ani a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe numele tânărului de 21 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Metoda de prostituție în alte județe decât cele provine prostituata se numește în limbajul interlop „schimb de mame” și este folosită de proxeneți pentru a masca infracțiunile asociate.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr