Gălățean condamnat la închisoare după ce și-a pus fiica adolescentă în lanțuri pentru a-i „da o lecție”

Un bărbat din comuna Liești a primit doi ani de închisoare după ce s-a dovedit că acesta
și-a legat fiica adolescentă de pat, cu lanțuri, ca pedeapsă pentru faptul că obișnuia să chiulească de la școală și își cam făcea de cap, în general. Magistrații de la Judecătoria Tecuci au fost, însă, îngăduitori și l-au lăsat liber, hotărând ca pedeapsa să fie executată sub supraveghere, nu într-un penitenciar.

Lieșteanul Valerică Ciobotaru a intrat în atenția autorităților în urmă cu mai bine de opt ani, când fiica sa minoră l-a reclamat la poliție pentru că o legase cu lanțul de pat. Situația semnalată avea dedesubturi complicate, având în comportamentul rebel al copilei aflate la o vârstă dificilă, de 14 ani. Fata lipsea de la școală și făcea diferite probleme, chestiuni care l-au depășit pe tată, care într-un acces de supărare a apelat la o metod dură de „educare”. După ce a fost chemat în rânduri repetate la școală, unde i s-a expus situația dificilă a fiicei, și după ce aceasta a întârziat nejustificat într-o zi de la cursuri, s-a înfuriat și a legat-o cu lanțul de pat. A mai eliberat-o doar pentru a-i permite să mănânce, după care a legat-o la loc. Fata a scăpat după ce a desfăcut lanțul cu o foarfecă și a sunat la poliție.

Opt ani a durat ancheta, care inițial a debutat pentru rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. A fost iertat de cele două fapte, dar în cele din urmă a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Abia în 2022, dosarul a ajuns la Judecătoria Tecuci, care a pronunțat o condamnare la doi ani de închisoare sub supraveghere împotriva lui Valerică Ciobotaru.

Magistrații i-au reținut acestuia circumstanțe atenuante, luând în considerare situația școlară precară a fetei, faptul că aceasta chiulea frecvent, făcea probleme în familie, fiind chiar acuzată de furt la un moment dat. Valerică Ciobotaru a mai fost obligat, prin decizia aceleiași instanțe, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr