Traficanți de migranți vizați de ample descinderi DIICOT. Unul dintre sediile grupării era la Galați

Poliţiştii fac zeci de percheziţii în zece judeţe, printre care și Galați, la o grupare care ar fi câştigat sume enorme din traficul de migranţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră efectuează luni 34 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea şi Galaţi în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

„În cauză, s-a reţinut că, în anul 2021, a fost constituit, un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, în vederea obţinerii în mod facil a unor sume importante de bani, grup care a acţionat până în prezent. În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia au adăpostit şi transportat migranţi, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka”, a anunţat DIICOT.

Pentru transportarea migranţilor, au fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care erau proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care erau utilizate de societăţi comerciale.

„Sub pretextul unor livrări de marfă având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranţi”, se mai arată în comunicat.

La sediul DIICOT au fost dusee, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr