Strada Domnească va fi închisă pentru mașini în weekenduri. Ce porțiune este vizată să fie alocată doar pietonilor

Strada Domnească, situată în zona istorică a orașului Galați, va fi complet modernizată. Cel puțin așa se laudă primarul Ionuț Pucheanu. În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare ale carosabilului şi trotuarelor, se va reface zona din faţa Teatrului Dramatic, să se amenajeze noi spaţii verzi, se vor construi piste de biciclişti şi se vor monta bănci, coşuri de gunoi şi iluminat public de tip led.

În plus, va fi amenajată o „Alee a Celebrităţilor – Walk of Fame” pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului. De asemenea, în intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.

„Este una dintre străzile emblematice ale orașului, cu un farmec aparte, dar care necesită lucrări de reabilitare. De aceea, am demarat un proiect important ce vizează acum segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică)”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

La final, gălăţenii vor avea o zonă pietonală lungă de câţiva kilometrii, care parcurge zona veche a oraşului şi face legătura cu Faleza Dunării.

„Primăria Galați continuă astfel programul de modernizare a zonei străzii Domnească unde se vor derula multe alte proiecte importante pentru gălățeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban. Acesta include Teatrul Dramatic, care va fi renovat, modernizarea Piațetei de la Biserica Greacă, amenajarea spațiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune și crearea unei parcări subterane, reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluției”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Galați.

De asemenea, s-a obținut finanțare în cadrul PNRR pentru proiectul privind reabilitarea Palatului Simion Gheorghiu, clădire de patrimoniu aflată de ani de zile în ruină.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr