Noul parc de aventură din Pădurea Gârboavele va fi deschis înainte de Paște. Cel puțin așa promite președintele CJ Galați

Parcul de aventură din Pădurea Gârboavele va fi deschis înainte de Paști. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. „Parcul este gata. În luna martie, vor veni cei care au montat tirolienele și celelalte echipamente de distracție, să facă o nouă revizie și probe, astfel încât în prima decadă a lunii aprilie să îl deschidem pentru public. Știu că este foarte așteptat acest parc și va fi un loc care va atrage multă lume”, a spus Fotea.

Tarifele de acces în Aventura Park de la Gârboavele vor fi stabilite în ședința Consiliului Județean din luna martie. Sunt mai multe variante de lucru. Cert este că prețul tichetelor de acces vor fi mai mici ca în celelalte parcuri de profil din țară.

„Vor fi tarife cu 30% mai mici ca în alte parcuri similare din țară. Asta am cerut celor care se ocupă de stabilirea prețurilor de la parc, să găsească o soluție optimă, astfel încât să tarifele să fie pentru toate buzunarele”, a mai spus Fotea.

Pentru cei care nu au mașină, vor exista mijloace de transport în comun, care vor face legătura între Galați și Aventura Park din Pădurea Gârboavele. Graficul de transport va fi și el stabilit luna viitoare.
Parcul de aventură din Pădurea Gârboavele va avea și o pistă de bob pentru toate anotimpurile. Aceasta va fi inaugurată în 2024.

Aventura Park dea Gârboavele se întinde pe aproape 8,5 hectare și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și două tiroliene, una de 150 metri și alta de 180 metri.

Lucrările de construcție și amenjare ale parcului de aventură au fost realizate cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Finanțarea pentru Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr