Probleme la pasajele de pe centura Tecuciului, la numai două luni de la inaugurare. Politicienii care se lăudau cu „ctitoria” tac acum mâlc

În 28 decembrie 2022, la inaugurarea centurii ocolitoare a Tecuciului (asta după un șantier care a durat 10 ani și a înghiți bani mai mulți decât o autostradă cu 8 benzi), a fost un veritabil festival politic. S-a adunat acolo, ca muștele la miere, o mulțime de politruci, care s-au lăudat nevoie mare că uite ce au făcut ei, ce mărgică epocală au ouat.

Și-a ridicat osanale și ministrul Transporturilor, și cel al Dezvoltării, și cel al Economiei. Ba chiar și premierul Ciucă s-a pupat un pic în oglindă pentru „capodopera inginerească”. Asta ca să nu mai zicem de laudele pe care și le-au revărsat pe Facebook (prin trolii plătiți din bani publici) președintele CJ Galați (care n-a avut nicio treabă cu proiectul, de fapt), primarul de la Tecuci (idem), dar și tot felul de senatori și deputați, mincinoși și derutați. Uite că am făcut și-o rimă!

Ne mirăm un pic că nu s-a lăudat cu amintita centură și Pucheanu de la Galați, mai ales că, de la o vreme, și ăsta a început să-și asume tot felul de treburi care n-au nicio legătură cu el. Așa de tare i-au luat elanul pe trolii lui Puchi, că s-ar putea să află că, de fapt, primarul de la Galați a fost primul om pe Lună și că nu se făcea podul de la Brăila dacă nu era el. Desigur, asta la întrecere cu mincinoșii din staff-ul lui Fotea de la CJ. Au ăștia doi un stil de zici că ne-am întors în anii 50, când „Ana Pauker și cu Dej/ Au băgat spaima-n burghej”.

Însă ceea ce nu anticipau cei care se băteau cu cărămida-n piept era că, la numai două luni distanță, centura ocolitoare a Tecuciului va avea nevoie de reparații deoarece la cele două pasaje au apărut probleme la rosturile de dilatație. „Avem nişte dispozitive la rosturile de dilataţie. După perioada cu zăpadă, pe vreo trei dintre dispozitive le-am găsit deranjate, iar pe unul nu l-am găsit deloc”, a explicat reprezentantul constructorului.

În fața acestei situații, niciunul dintre lăudăroși n-a mai reacționat. Că ei se mândreau cu ctitoria epocală, cum să recunoască acuma că e nasol? Să recunoască cei ce-au făcut-o, nu mai e motiv de mândrie. Nu?

Partea și mai interesantă este că, de fapt, centura nici măcar nu-i gata. „Antreprenorul execută lucrări care nu sunt de natură să afecteze utilizarea construcției conform destinației și cerințelor fundamentale aplicabile. De asemenea, în perioada de garanție, conform prevederilor contractuale, antreprenorul va fi responsabil de remedierea oricărui viciu și oricărei deteriorări a unei părți a lucrărilor ce se pot produce sau pot apărea”, a transmis CNAIR zilele trecute.

Băi, băieți, în ritmul ăsta, cu alegerile apropiindu-se repejor, în câteva luni o să inaugurați cu mândrie proiecte pentru care nici măcar nu s-a desenat schița. Așteptăm și telegramele către partid cu recolte de un catralion de tone de grâu la hectar, ca pe vremuri. Demn urmașilor ce sunteți voi!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr