Combinatul Siderurgic de la Galați salvează de la faliment o oțelărie din Ungaria. Detaliile afacerii

Liberty Steel, fostul Sidex Galaţi, a încheiat un acord comercial şi de consultanţă cu oţelăria maghiară Dunaferr, care era pe picior de închidere, scrie presa maghiară. Liberty a furnizat materie primă pentru oţelăria din Ungaria, şi vrea să cumpere din producţia de cocs de la Dunaferr pentru combinatul de la Galaţi. Acordul salvează comunitatea maghiară de la un dezastru, dat fiind că prin închiderea oțelăriei ar fi ajuns în șomaj aproape o treime din forța de muncă activă din Dunaferr.

„Există multe sinergii între Galaţi şi Dunaferr, iar dezvoltarea acestora poate aduce beneficii ambelor companii. Liberty Galaţi poate beneficia de producţia de cocs de la Dunaferr, reducând astfel dependenţa noastră de aprovizionarea externă. De asemenea, oţelul de calitate produs la Galaţi poate fi trimis la Dunaferr pentru a fi finisat în produse cu valoare adăugată premium. Rulourile laminate la cald de la Galaţi pot fi, de asemenea, utilizate de Laminorul la Rece al Dunaferr pentru a fabrica produse cu valoare adăugată care pot fi utilizate în construcţii şi în industria auto. Sinergia dintre Dunaferr şi Galaţi va aduce o putere de cumpărare combinată semnificativă şi o ofertă mai puternică pentru clienţii ambelor companii”, a confirmat Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Europe şi chairman of the board la Liberty Galaţi.

LIBERTY Steel Group încheiat un acord commercial cu lichidatorul judiciar de la Dunaferr Steel, fiind numit advisor/ consultant operaţional şi comercial: „Mai exact, până în prezent, acest lucru a însemnat stabilizarea cocseriei şi repornirea Furnalului nr 2 şi a Laminorului la Rece, ceea ce a ajutat la menţinerea celor 4.000 de locuri de muncă din cadrul combinatului, cu impact semnificativ în comunitatea din Dunaújváros care depinde de acesta. În cadrul acordului, LIBERTY furnizează materia primă pentru operaţiunile de producţie şi preia produsele finite pe care le vinde pe piaţă. În calitate de advisors/ consilieri, echipa noastră de experţi a sprijinit activitatea lichidatorului judiciar în ariile operaţionale, tehnice şi funcţionale”, a mai precizat Ajay Aggarwal.

Publicaţia maghiară Világgazdaság scrie că secretarul de stat Gergely Fábián a confirmat de asemenea colaborarea cu Liberty.

„Aş dori să reasigur pe toată lumea că avem o colaborare neîntreruptă cu Liberty, compania face tot posibilul pentru ca Dunaferr să rămână operaţională, astfel încât locurile de muncă să fie asigurate”, a răspuns Gergely Fábián, secretar de stat pentru politică industrială, pentru sursa citată.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr