Combinatul Siderurgic de la Galați a repornit furnalul numărul 5, după o investiție de 18,3 milioane de lei

Combinatul Siderurgic LIBERTY Galaţi a anunțat că a repornit Furnalul nr. 5 şi operaţiunile de aglomerare, după o investiție de 18,3 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro), necesară pentru creșterea eficienței activității.

„Dorim să vă confirmăm că săptămâna trecută am repornit Furnalul nr. 5 şi operaţiunile de aglomerare – în urma unui program complex de mentenanţă şi îmbunătăţiri, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei. Pe parcursul acestui program, am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei. În continuare, ne vom concentra pe strategia noastră de creştere a flexibilităţii producţiei, de extindere a portofoliului nostru de produse şi de accelerare a planurilor de transformare GREENSTEEL”, au transmis, pe 20 martie 2023, reprezentanţii LIBERTY Galaţi.

Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri de la Furnalul nr. 5 au inclus: înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare; deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor; curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare; modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oţelăriei. Îmbunătăţirea tehnologiei şi calităţii produselor includ: creşterea producţiei laminoarelor şi dezvoltarea portofoliului de produse din oţel de înaltă calitate (TMCP); creşterea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare şi a capacităţii de producţie a ţevilor cu valoare adăugată, se mai arată în comunicat.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieţei în Europa şi finalizarea cu succes a programului de mentenanţă si îmbunătăţire a Furnalului nr. 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei. În prezent, realizăm studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei şi echipamentelor KG Steel din Coreea şi desfăşurăm procesul de licitaţie pentru două cuptoare electrice de ultimă generaţie, care vor asigura mult mai curând şi mai eficient transformarea LIBERTY Galaţi într-un producător GREENSTEEL”, a declarat Ajay Aggarwal, Preşedintele LIBERTY Steel Group Europe şi Preşedintele Consiliului de Administraţie LIBERTY Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr