Cine sunt gălățenii care aspiră la titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului. Decizia se va lua pe 23 martie

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Galaţi ce urmează a se desfăşura joi, 23 martie 2023, ora 14,00, se află şi două proiecte privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi” unui medic şi unui profesor.

La iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu, medicul Nistor Adrian Mihail va deveni cetăţean de onoare în semn de apreciere pentru activitatea sa remarcabilă de peste 25 de ani şi a făcut astfel cinste oraşului natal. Născut în Galaţi, Nistor Adrian Mihail este absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri” – Galaţi şi admis primul la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” – Bucureşti.

Este recunoscut pentru activitatea sa remarcabilă de peste 25 ani în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor. General de brigadă, şef Clinică, doctor în Ştiinţe Medicale, cadru didactic asociat la Catedra de Chirurgie, Facultate de Stomatologie din cadrul U.M.F. „Carol Davila”, a promovat permanent Galaţiul în aliniamentul marilor municipii din România, în ţară şi în lume.

A doua iniţiativă pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi” vine din partea grupului de consilieri locali PNL care au propus-o pe Cătălina-Diana Popa, profesor de română, doctor în Ştiinţe Umaniste, speaker şi trainer în cadrul conferinţelor naţionale TEDx, Super Teach şi Edu Magic, facilitator pentru profesori, în cadrul forumurilor, şcolilor şi webinarilor Merito.

Coordonează ateliere de peer-education, storytelling, scriere creativă şi photo-voice, având drept scop dezvoltarea inteligenţei emoţionale la copii şi adolescenţi. Deţine un portofoliu impresionant de distincţii precum: Ordinul „Meritul pentru Învatământ” în grad de Cavaler, acordat de Institutia Preşedintelui României, 2016; Premiul MERITO Pentru Excelenţă in Educaţie, 2016; Diploma de „Profesor pentru Excelenţă”, acordată de Ministerul Educației, 2013.

Cele două propuneri urmează a fi votate în şedinţa Consiliului Local Galaţi de joi, 23 martie 2023.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr