Unde vor fi construite două piscine noi la Galați. Costă circa 1.200 de euro pe metrul pătrat și se fac din bani publici

Două noi piscine sunt în curs de amenajare la Plaja Dunărea care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival, grație investițiilor realizate deja de către Primăria municipiului Galați.

Fiecare piscină va avea suprafața de 5×10 metri și adâncimea de 1,4 metri. Costurile sunt de circa 600.000 de lei, iar lucrările sunt realizate de asocierea firmelor „Zone Sport Tech” și „Pelas”. Lucrările se vor încheia în maxim două luni. Costul pe metru pătrat se ridică la circa 6.000 de lei (aproximativ 1.200 de euro), sumă care se situează cu mult peste media pieței.

De regulă, un metru pătrat de piscină se construiește cu cel mult 400-600 de euro metrul pătrat (incluzând și sistemele adiacente), nu cu 1.200 de euro, cât va plăti primăria. De fapt, la acest preț se vinde în Galați metrul pătrat de apartament cu toate dotările. Aproape că ajunge la metru pătrat de construcție nouă (casă de locuit) cu tot cu terenul aferent. Ceea ce nu-i cazul la piscinele noi, dat fiind că acestea se fac pe un teren public, fără costuri adiacente. Dar, mă rog, de asta există Curte de Conturi, să verifice afacerile primăriei!

Ce-i drept, Plaja Dunărea a fost adusă la noi standarde și a fost redeschisă în anul 2021, după o investiție de 6 milioane de euro realizată de către Primăria municipiului Galați. Astfel, plaja dispune deja de un bazin cu valuri, o piscină de relaxare cu tobogan pentru adulți, o piscină pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane.

Plaja este dotată și cu umbrele, șezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. De asemenea, există și o zonă de food, unde periodic sunt organizate diverse evenimente.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr