Pompierii din Galați și Tecuci au fost dotați cu camere de termoviziune. La ce le folosesc dispozitivele

Camere de termoviziune pentru salvatorii de la ISU Galați, extrem de necesare în intervențiile pentru stingerea incendiilor. Echipamentele au fost achiziționate de către Consiliul Județean Galați, cu fonduri din bugetul propriu. De altfel, an de an, Consiliul Județean Galați sprijină Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul Județean de Poliție, achiziționând diverse echipamente sau autospeciale de care oamenii legii au nevoie în desfășurarea activității.

„Camerele de termoviziune îi ajută pe pompieri să localizeze și să salveze mult mai repede victimele aflate în pericol, mai ales când vorbim de încăperi pline de fum. Iar timpul de intervenție face diferența dintre viață și moarte. De asemenea, salvatorii de la ISU pot vedea cu ajutorul acestor camere cu termoviziune unde este focarul incendiului, precum și temperatura din interiorul încăperii, ceea ce însemnă că pompierii pot localiza și stinge incendiul mult mai repede, reducând astfel și pagubele. Este pentru prima oară când ISU Galați are astfel de camere de termoviziune în dotare, iar una dintre ele a și fost folosită deja de către pompierii gălățeni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Una dintre camere a intrat în dotarea unității din municipiul Galați, iar cealaltă îi va ajuta pe pompierii tecuceni. Valoarea investiției este de 42.000 de lei, camerele fiind achiziționate de la o companie americană, una dintre cele mai mari din domeniu.

În ultimii ani, din fondurile Consiliului Județean Galați au fost achiziționate pentru ISU Galați două autospeciale, una pentru medicii SMURD și una pentru transportul materialelor pirotehnice, un snowmobil și patru șenilate.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr