Primăria Galați trage cabluri de 150.000 de euro în fostul sediu al BCR. Ai zice că se mută acolo serviciile secrete

„Afacerea excelentă” făcută de Primăria Galați prin cumpărarea fostului sediu al BCR de pe strada Brăilei tinde să nu mai fie chiar așa de „excelentă” după ce facturile se tot adună și costurile cu imobilul cresc vertiginos. Vă reamintim că, inițial, municipalitatea a plătit către BCR, pentru clădire, 1,3 milioane de euro fără TVA (deci în jur de 1,5 milioane de euro cu totul), însă imobilul este departe de a fi adecvat pentru desfășurarea activității propuse, adică relocarea Direcției de Taxe și Impozite Locale.

După ce Primăria a ajuns la concluzia că pe clădire trebuie neapărat o firmă luminoasă de circa 3. 000 de euro- un concept nou; noi știam că identificarea clădirilor publice se face, legal, prin panouri simple, al căror format este reglementat prin norme metodologice – acum edilii și-au dat seama că în imobil nu mai există cablaje de niciun fel, deoarece fostul proprietar le-a demontat și a plecat cu ele. Așa că s-a organizat o licitație pentru a rezolva problema.

„În urma preluării sediului BCR, în vederea relocării Direcției de Taxe și Impozite Locale la noua adresă din strada Brăilei nr. 35, municipiul Galați dorește execuția lucrărilor de «Refacere instalații de curenți slabi, sediul BCR, strada Brăilei nr. 35». La momentul vizitei în clădire s-au constatat următoarele: obiectivul nu dispune de instalație de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, sistem efracție, sistem video, sistem control acces, sistem voce date; obiectivul este parțial cablat cu cablu rezistent la foc, cablu de efracție și de rețea, ceea ce înseamnă că au existat sisteme de curenți slabi, dar au fost dezinstalate la momentul părăsirii obiectivului de către foștii proprietari”, se precizează în caietul de sarcini al achiziției publice.

Conform documentației, lucrarea va consta în realizarea sistemului de comunicații și transmitere date în interiorul fostei clădirii a BCR. Valoarea estimată a contractului se ridică la 571.322 de lei fără TVA (cu tot cu TVA se duce spre 150.000 de euro costul), ofertele sunt așteptate până pe 12 aprilie, iar criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”. Scumpe ca naiba cablurile ăstea, căci nu-i de ici de colo să dai pe câteva cabluri cam cât costă o casă mărișoară în oraș.

Desigur, cheltuielile cu imobilul nu se vor opri aici. O sursă bine informată din Primărie ne-a șoptit că urmează încă trei contracte zguduitoare, care însumate depășesc 1,5 milioane de euro (adică dublează pur și simplu prețul clădirii, care sare de 3 milioane de euro!). Este vorba de renovarea interioară, despre izolarea termică și despre amenajarea parcării. Au bani ăștia, plătesc gălățenii taxe și impozite!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr