Peste 5.000 de elevi din județul Galați au transport gratuit și intrare liberă, timp de circa două luni, la mai multe muzee

Mii de elevi din județ vor vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați, în cadrul unui proiect educațional aflat la cea de-a doua ediție. Astfel, în perioada 24 aprilie – 16 iunie, peste 5200 de elevi, care învață la școli din mediul rural sau la cele din municipiul Tecuci și orașele Târgu Bujor și Berești, precum și de la școlile speciale, vor vizita gratuit acvariile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, secția Lapidarium a Muzeului de Istorie “Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Toate acestea au loc în cadrul programului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

“Este un proiect extrem de frumos și de important, pe care îl continuăm și anul acesta. Astfel, mii de copii din tot județul vor trăi o experiență unică. Este un proiect la care țin foarte mult, mai ales după ce am văzut anul trecut, la prima ediție, cât de multă bucurie a adus copiilor care au vizitat, unii pentru prima oară, acvariile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, Muzeul de Istorie sau Grădina Zoologică. Practic, copiii descoperă minunata lume a muzeelor și învață în același timp lucruri noi și interesante despre artă, istorie, tradiții și lumea animalelor. Totul va fi asigurat de către Consiliul Județean, de la transport la pachețelul de dimineață și masa de prânz la restaurant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Primele vizite din cadrul acestui program vor fi organizate luni, 24 aprilie. Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către Consiliul Județean, care îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor.

Anul acesta, vor participa 5.124 de elevi de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, precum și 113 elevi de la școlile speciale. De asemenea, ei vor fi însoțiți de 438 de profesori. Acest program are o valoare financiară de 538.660 de lei (transportul și mesele incluse).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr