Un restaurant KFC se va construi în parcarea de la Sala Sporturilor din Galați, în apropiere de McDonald’s

Într-o vreme în care locurile de parcare au devenit un veritabil lux la Galați, aleșii locali nu se împiedică de-un ciot și continuă acțiunea de decimare a acestora, pe șest, în timp ce, oficial, se construiesc parcări într-un ritm (declarativ) ce pare desprins din anii de glorie ai regimului Ceaușescu.

Socotim că-i bine să știți că dispare încă o halcă zdravănă din parcarea de la Stadionul Dunărea, după ce acolo s-au insinuat în ultimii ani ba un McDonald’s, ba o gelaterie, ba o pizzerie, ba tot felul de bâlciuri hidoase. De data aceasta este vorba despre un teren în suprafață de 1.685 mp, „situat în municipiul Galați, pe strada Stadionului nr. 1A”.

Conform documentelor, suprafața respectivă are folosința actuală de parcare amenajată, teren curți-construcții, fiind în vecinătatea Sălii Sporturilor. Conform Studiului de oportunitate, terenul va fi concesionat pentru 49 de ani în scopul edificării unui restaurant de tip „drive in”. Mai precis, este vorba despre un fast-food din rețeaua KFC, care-i va face concurență restaurantului McDonald’s din apropiere. Nu-i rău că se face, e ciudat că se face pe un teren public și că se desființează o mulțime de locuri de parcarea pentru chestia asta.

Una peste alta Consiliul Local Galați a aprobat caietul de sarcini al licitației pentru concesionare, iar prețul de pornire al procedurii este unul ridicol de mici pentru o afacere de anvergura KFC: 35,03 lei/mp/an fără TVA. Adică undeva la 4.900 de lei pe lună pentru toată halca respectivă din parcarea publică. Redevența se va plăti trimestrial, iar cuantumul ei se va indexa anual cu indicele de inflație.

„Concesionarea acestei suprafețe va conduce la îmbunătățirea aspectului edilitar din zonă și conferă o mai bună valorificare a bunurilor care aparțin patrimoniului”, se arată în documentele aprobate. O fi, măi, băieți!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr